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Question: 
What are the requirements for the erection of tilt-up panels?  
 
Answer: 
While there is sometimes confusion, precast concrete panels are generally panels that 
are manufactured off site in a controlled factory setting and then transported on site. 
Tilt-up panels are generally manufactured on site. For the purposes of these 
regulations, the distinction is not important once the panels are on site. If the panel is 
part of the structural framework, section 94.2 applies. 
 
 
 
Referenced legislation  
 
 
94.2(1) Where structural framework is being erected using structural steel or    

precast concrete, an employer shall ensure  
(a) that drawings for the erection of the structural framework are prepared,  
(b) that an engineer  

  (i) certifies the drawings referred to in paragraph (a), and  
  (ii) establishes safe procedures for ensuring the stability of the structural  
  framework, and  

(c)  that a competent person, designated by the employer to supervise the 
 erection of the structural framework,  

  (i) establishes the sequence for erecting the structural framework,  
  (ii) ensures the stability of the structural framework during its erection, and  
  (iii) is present on the project site until the structural framework is stabilized.  
 
94.2(2) If it becomes necessary to modify the procedures referred to in subparagraph 

(1)(b)(ii), an employer shall ensure that the procedures as modified are 
certified by an engineer.  
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94.2(3)  An employer shall ensure  
(a) that employees engaged in the erection of the structural framework are 

instructed in the procedures referred to in subparagraph (1)(b)(ii), or as 
modified under subsection (2), and  

(b) that the procedures referred to in subparagraph (1)(b)(ii), or as modified 
under subsection (2), are followed.  

 
94.2(4) An employer shall ensure that the drawings referred to in paragraph (1)(a) and 

the procedures referred to in subparagraph (1)(b)(ii), or as modified under 
subsection (2),  
(a) are kept on the project site, and  
(b) are made available to an officer on request.  

 
94.2(5)  Where structural framework is being erected,  

(a) an employer shall ensure that all persons not engaged in the erection of 
the structural framework are clear of the immediate work area and have 
been instructed to remain clear until the structural framework is stabilized, 
and  

(b) any person not engaged in the erection of the structural framework shall 
remain clear of the immediate work area until the structural framework is 
stabilized, unless adequate precautions have been taken to ensure the 
safety of all persons in the immediate work area.  

 


